Sporthelden in spotlights

02 may 2016
Heerhugowaard

Bij het dammen behaalde het team Pupillen basisschool De Zonnewijzer, bestaande uit Maarten Ammers, Jelle van der Eng, Dylan Entius en Daan Pheijffer, het Nederlands kampioen schooldammen pupillen 2015.

De A1 junioren van zaalvoetbalvereniging FC Marlène hebben hun titel als Nederlands kampioen Zaalvoetbal in mei 2015 geprolongeerd. Het team bestaat uit Youri Akkerman, Kai Botman, Brent Braaksma, Jur Bruin, Melvin Habets (keeper), Robin Meijer en Koen Rootring.

Atleet Koen Hoedjes werd bij de Junioren CD wedstrijden indoor kampioen op de 60 meter sprint in 7:54 seconden en kogelstoten 4kg, stootte hij 14,74 meter ver. Ook bij de Nationale D spelen in Olympisch stadion in Amsterdam behaalde hij twee eerste plekken. Op de ranglijst indoor bezette hij bij het kogelstoten de eerste plek, en op ranglijst outdoor was hij eerste bij het kogelstoten en discuswerpen.

Tony van Diepen werd Nederlands kampioen A-junioren indoor 400 meter in een Nederlands record van Bram Som: 47:78. Ook werd hij Nederlands kampioen outdoor op de 400 meter en behaalde hij een vierde plaats bij de senioren. Bij 2016 outdoor legde hij beslag op het zilver bij de senioren.

Martijn Dokkum behaalde met het Nederlands rolstoelhandbalteam het Europees Kampioenschap. Martijn werd door de coaches gekozen tot meest waardevolle speler van het toernooi.

Tim Bakker mag zich bij het handboogschieten Nederlands kampioen Cadetten in de leeftijdsgroep 13-17 jaar noemen. Bij karate werd Dong Tsang Nederlands kampioen karate, leeftijdscategorie tot 21 jaar. Dong behaalde met Ivan Fung en Giorgio Fung in de categorie teams tot 21 jaar ook de Nederlandse titel.

Henk Wartenhorst werd bij het schoonrijden op de schaats voor de 14e keer Nederlands kampioen. Terwijl Mart Kuiper Nederlands kampioen in klasse A werd.

Niels de Wit mag zich Nederlands kampioen slowbiking noemen met een tijd van 31:20 minuten. Hij is wereldtijdrecordhouder sinds 2012 met een tijd van 2:28 uur. Yoëlle de Jong is Nederlands kampioen 100 meter Eenwieleren (standaard 24 inch), terwijl Kim van Dijk bij wielrennen tandem samen met Odette van Deudekom Nederlands kampioen op de tijdrit werd en een tweede plek bemachtigde op de wegrit. Ook ontving ze medailles op wereldbekers en werd ze 2e en 3e op WK wielrennen in Zwitserland.

Bij het trampolinespringen mocht Mads Ottenbros zich Nederlands Kampioen trampolinespringen in de klasse C junior/senior noemen. Her Tesselaar werd gekroond tot Nederlands kampioen Masters 60-65 jaar wintertriatlon. Maaike Keetman is Nederlands Kampioen Rapidschaak bij de jeugd en bij de meisjes geworden (jaar 1999), en ze behaalde bij het Europees kampioenschap t/m 16 jaar (normaal speeltempo) een gedeelde tweede plek.