De man van anderhalf miljoen

17 november 2014
Heerhugowaard

Na een presentatie bij het Clusius van Bultersmekke-ambassadeur Jan Boerhoop met zijn hulphond Tess op de Dag van de Duurzaamheid, vertelde Lucas Veuger uit klas 1A thuis en bij vrienden van zijn ouders zó enthousiast over de doppenactie dat de volwassenen gingen meedenken. Eén van de vrienden is medewerker van het bedrijf Burg uit Heerhugowaard. Hij had misschien wel een paar doosjes doppen die het bedrijf kon schenken aan het goede doel. Lucas was heel blij toen hij hoorde dat het niet om enkele dozen, maar wel 44 dozen met elk 5.000 doppen ging. Er werd heen-en-weer gemaild tussen Jan Boerhoop, Lucas, zijn ouders en zijn docent (coach Eco-Schools) of het 'goede' doppen waren, en nagedacht over het brengen van de doppen naar het verzamelpunt in Alkmaar.

Ietsjes meer

Er ontstond pas ware euforie, toen Lucas onlangs opnieuw bericht kreeg van firma Burg. Er was nog even goed in het magazijn gekeken en het waren niet 44 maar 288 dozen met elk vijfduizend doppen. Bijna anderhalf miljoen doppen! Zo gebeurde het dat afgelopen vrijdag die enorme partij doppen door het bedrijf Burg en Lucas' ouders naar het verzamelpunt in Alkmaar werder gebracht, om daar te worden overhandigd aan Stichting Bultersmekke.

Eco-Schools

Het initiatief om mee te doen aan de Nationale Doppenspaaractie is ontstaan vanuit de leerlingen van het Eco-Schools-traject, waarmee aandacht wordt gegeven aan duurzaamheid. Zorgen voor elkaar en met respect omgaan met anderen zijn voor het Clusius College belangrijke aandachtspunten.