Heerhugowaard in actie tegen armoede en onrecht

08 october 2014
Heerhugowaard

Deze bewustwordingscampagne begint op zaterdag 4 oktober (slachtfeest in de Turkse en Marokkaanse moskee) en in de weken daarna worden in de kerken levensmiddelen ingezameld voor de voedselbank. Naast de inzameling voor de voedselbank wordt er met elkaar ook geld ingezameld voor een bijzondere kledingactie.

Motto

Onder het motto ' Heerhugowaard tegen armoede en onrecht' doen de initiatiefnemers een beroep op alle Heerhugowaarders om mee te werken. In eigen kring organiseren kerken en moskeeƫn een (extra) bijdrage om concreet en dichtbij hulp te bieden aan plaatsgenoten.

De crisis is immers niet voorbij. Er zijn nog steeds mensen die om welke reden dan ook, financiƫle problemen kennen en noodgedwongen een beroep moeten doen op de voedselbank. Echter, de overschotten bij de voedselindustrie worden kleiner waardoor minder aan voedselbanken wordt gedoneerd. Er is vooral behoefte aan houdbare levensmiddelen: pasta, rijst, macaroni, pastasaus, kerriesaus, ragout, blik/pot soep/groente/vis, knakworst, crackers, koffie, thee, frisdrank, olie, meel, suiker, jam, chocopasta, pindakaas e.d.

Inleveren

De artikelen kunnen vanaf 4 oktober ingeleverd worden bij de kerk of moskee in de buurt of op vrijdag 28 en zaterdag 29 november bij het uitdeelpunt van de voedselbank achter de Stationswegkerk.

Inwoners en bedrijven in Heerhugowaard kunnen ook doneren op (IBAN) NL16 ABNA 04722 63978 van de stichting Platform Armoedebestrijding (te Heerhugowaard). De opbrengst komt geheel ten goede aan een kledingactie: Kinderen (tot 13 jaar) uit gezinnen die bekend zijn bij de voedselbank ontvangen een kledingcheque om nieuwe kleding te kunnen kopen.

Initiatief

De initiatiefnemers zijn RK Dionysiusparochie, RK Heilige Familie parochie ('t Kruis), RK Heilig Hart parochie (Noord), Stichting Hart voor Heerhugowaard, Protestantse Kerk van Heerhugowaard, Pinkstergemeente Sjaloom, Stichting Moskee Khalid, Turkse moskee Mimarsinan, en verder Stichting Present, Stichting Salam4u, Stichting For A Fair World en Steunpunt Leger des heils / Bij Bosshardt. Meer informatie op www.platform-armoedebestrijding.nl.