Middenwaard krijgt patisserie

08 may 2012
Heerhugowaard

In 2009 is de Roset als enige patisserie onderscheiden met twee sterren. Een strenge comissie oordeelt over de kwaliteit van de producten, vakbekwaamheid, uitstraling, het personeelsbeleid en de visie van de eigenaar. Door maatschappelijk verantwoording te nemen geeft de Roset mensen met een beperking de kans om zich te ontwikkelen wat heeft geleid tot de Meergroep award in 2010.

Trotse eigenaar Martin Langeveld houdt vast aan de traditionele recepten zonder gebruik te maken van fabrieksmatig geproduceerde poeders en mixen. Alle grondstoffen worden met zorg uitgekozen en de nodige halffabricaten worden in de eigen moderne banketbakkerij gemaakt. Daarbij wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van roomboter.

Authentiek
Martin heeft een team van ervaren vakmensen om zich heen verzameld die nog werken volgens de authentieke methodes en hun kennis van het vak doorgeven aan de nieuwe generatie patissiers.

Als specialiteit lanceert de Roset de krokante hazelnoot vlaai. Een krokante bodem van roomboterkoek met als vulling crème suisse, weide slagroom en hazelnoot merengue. Ook het banketbakkersijs verdient aandacht. Vers fruit en fair trade chocolade zijn enkele ingrediënten die de Roset gebruikt bij de bereiding van ijs. Maar liefst vierentwintig soorten mooi opgemaakt ijs maken de keus enorm moeilijk.