Groot Groningen vervangt Weekkrant

24 november 2012

Beide kranten gingen ter ziele. De Groninger Gezinsbode bleef bestaan en Wegener ging de concurrentiestrijd aan met de Weekkrant van Groningen.  

Vinger
Volgens een ingewijde houdt Wegener nog wel een vinger in de pap om landelijke adverteerders de mogelijkheid te geven regionaal hun boodschap door te geven. De Weekkrant was daar aanvankelijk ook voor opgezet.

Straat
De overname heeft gevolgen gehad voor de redactie van de Weekkrant die op straat is komen te staan. Hovingh is met een nieuwe redactie van start gegaan.

Eerste
In het eerste nummer wordt onder meer aandacht besteed aan Helwerd dat in de finale staat van 'de leukste straat van Nederland', de problematiek rond de langstudeerboete, het verdwijnen van World Press Photo uit Groningen door bezuiningen, staan rubrieken en is een pagina gewijd aan RTV Noord. De oplage telt 250.000 exemplaren. 

Afstoten
Het Britse moederbedrijf Mecom wil onder druk van dalende advertentie-inkomsten meer huis-aan-huisbladen van Wegener afstoten en zich concentreren op de dagbladen. Media-Totaal, dat ook de Krant uitgeeft, lijkt daar garen bij te spinnen.