Homogeweld bij gayclub PallaZ op Stratumsedijk

24 november 2012

Homo's die de club bezoeken worden buiten vaker lastig gevallen. Dat bevestigt een welingelichte bron aan Dichtbij. Het zou wekelijks raak zijn, vooral op donderdag en zaterdag. De uitloop van het Stratumseind zorgt ervoor dat een hoop personen langs komen lopen die zich storen aan PallaZ-bezoekers, omdat ze homo zijn.

De gasten van PallaZ worden door het personeel geadviseerd niet in te gaan op scheldpartijen of andere vormen van intimidatie. Want als erop gereageerd wordt, zou een vechtpartij zo goed als onvermijdelijk zijn.  

Tegenover zit gaycafé Genestho. Dat café heeft minder last van het geweld tegen homo's. Dat komt vooral omdat een groter deel van het publiek daar hetero is. Vroeger zat even verderop richting verlichtingszaak Koek ook club Pêcheur, maar deze gayclub heeft zijn deuren gesloten. 

De politie heeft voor zover bekend verder nog geen meldingen ontvangen en roept slachtoffers op zich te melden. "Zonder meldingen kunnen we niet veel doen", legt een politiewoordvoerster uit. "We hebben een speciaal horeca-team dat zich bezighoudt met onder meer het Stratumseind en de Stratumsedijk. Als zij meldingen binnenkrijgen, zou er bijvoorbeeld meer gesurveilleerd worden."

Lees meer 112-nieuws uit Eindhoven en omgeving.

Bezig met laden...