Zomerfestival Fiesta del sol verdwijnt

24 november 2012

Sponsors
De afgelopen jaren zijn er steeds meer sponsors afgevallen en nieuwe landelijke sponsors waren niet meer binnen te halen. “Door de moeilijke sponsormarkt, veroorzaakt door de economische crisis, slagen wij er niet meer in de financiële ondersteuning van ons festival te realiseren”, aldus Joep de Greeft, voorzitter van de stichting Fiesta del sol.
Vorig jaar kreeg de organisatie 3 dagen voor het begin van het festival van de gemeente te horen dat het zondagmiddagprogramma niet kon doorgaan vanwege WK. Volgens de organisatie zijn daardoor grote problemen ontstaan voor de toekomst van het festival. Door die beslissing viel het evenement van de lijst van de top 100 landelijke evenementen.

Festival
Fiesta del sol is 30 jaar geleden gestart als een klein binnenstedelijk festival. Langzaam groeide het bezoekersaantal. De afgelopen jaren kwamen tussen de 150.000 en 200.000 bezoekers naar het 3-daagse festival.
Op de totale begroting komt de organisatie 40.000 euro te kort. “De energie is op, het jaarlijks vechten voor geld, heel veel extra uren en vrije tijd van bestuursleden bepalen nu de beslissing te stoppen met de organisatie van het festival”, laat de stichting weten. De stichting heft zichzelf op.

Het festival zou dit jaar op 24, 25 en 26 juni plaatsvinden.

Foto: ANP (archief)