Dirk Roosenburg-prijs voor Park Meerland

24 november 2012

Het park won de stemming van genomineerden als de nieuwbouw van het Cristiaan Huygens College, de stedelijke verbnieuwing 'Rond de Admirant' en de wijkvernieuwing in Lakerlopen. "Het park in zijn geheel is indrukwekkend en enorm van omvang. Gezamenlijk vormen de projecten een uniek ontwerp dat een grote meerwaarde oplevert voor de VINEX-locatie Meerhoven. ... De opportunistische en strategische manier waarop het ontwerp voor het park mee beweegt met de ideeën over VINEX is sterk", zo staat te lezen in de lijst met nominaties.

Park Meerland is ontworpen door Atelier DUTCH. De bruggen zijn van de hand van DaF-architecten en Van Helmond. Zuidam architecten ontwierp het gemaal en de vleermuisgrot. Nog niet alles in het park is opgeleverd, maar toch wordt er al veel gebruikt van gemaakt en wint dus deze prijs. En passant won het project ook nog de jury- en de publieksprijs.

De architectuurprijs is vernoemd naar Dirk Roosenburg, de architect van het Natlab op Strijp-S en de Witte Dame en wordt sinds 1989 één keer per twee jaar uitgereikt. De ontwerpers van Park Meerland ontvingen gisteren uit handen van wethouder Mary Fiers een publicatie over het park die tijdens de Dutch Design Week 2011 zal verschijnen.

Foto: Park Meerland vanaf boven - Google Maps