Wels wint publieksprijs 'Dijk van Kunst en Cultuur 2011'

20 september 2011
Eemnes

Het eindoordeel van de jury over Hanneke luidde als volgt: 'Haar sieraden stralen tijdloosheid uit, vooral door de manier waarop Hanneke Wels materialen en kleuren combineert. Een mens, in het bijzonder het vrouwelijk deel, wordt van haar sieraden 'hebberig'. De sieraden zijn een uitnodiging om gedragen te worden.'

Kunstzinnig

In 1998 werd Hanneke Wels tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten gegrepen door de prachtige kunstwerkjes die zogeheten 'bead-artists' van kralen wisten te creëren. Het fijne gevoel voor kleur en compositie dat zij als succesvol ontwerpster van kinderkleding had ontwikkeld, kwam haar goed van pas toen zij zich ging verdiepen in de diverse technieken waarmee kralen zich tot sieraden laten omvormen, kortweg 'beading' geheten. Dankzij haar creatieve achtergrond verschenen onder haar handen al snel de schitterendste sieraden.

Kleur

De kleuren en vormen van de materialen die in haar sieraden de hoofdrol spelen, inspireren haar steeds weer tot het ontwerpen van unieke stukken. Vooral de prachtige kleuren van een half edelsteen, schelp- of Swarovski-element zorgt ervoor dat Hanneke elke keer weer geprikkeld raak. Hanneke's grootste uitdaging is om een perfecte balans te creëren tussen diverse kleuren van glaskralen en de uitgekozen steen of schelp, veelal in kleuren die je niet snel in de natuur zult terugvinden.

Wie is Hanneke?

Hanneke Wels-Davelaar (1969) is geboren in een creatief gezin in Hilversum. Zijzelf heeft de modevakschool doorlopen. Met haar man en twee kinderen woont zij in Eemnes. Hanneke heeft zich de laatste jaren toegelegd op het ontwerpen van exclusieve sieraden waarin de persoonlijke smaak van de drager volledig tot uiting kan komen. Haar unieke creaties zijn sinds november 2009 te aanschouwen op de Sieraad Art Fair die in de Amsterdamse Westergasfabriek gehouden wordt.