Bouw seniorencomplex De Zilvervloot van start

03 may 2012
Baarn

Veel gebouwd wordt er op het moment niet, maar als er dan in de regio iets van start gaat, is dat alle reden voor een feestje. Dat was er dan ook donderdag in basisschool De Uitkijck.

Langs de Margrietstraat op het terrein naast de school kan na vier jaar voorbereiding eindelijk iets verrijzen. Een complex van 28 appartementen wordt het, bedoeld voor 55-plussers. Met een mix van sociale huur (acht), vrije sector huur (zes) en veertien verkoopappartementen. Waarbij het vooral de huurappartementen van Eemland Wonen zijn die ervoor gezorgd hebben dat dit project met de naam Zilvervloot van wal kan gaan. 'Dan heb je in ieder geval zekerheid dat die inkomsten geregeld zijn', zegt hoofd vastgoedontwikkeling van Eemland Henk Boers, doelend op de lastige markt voor koopwoningen.

Voormalig wethouder van Baarn Paul Möhlmann was vanuit zijn gemeente Oostzaan waar hij burgemeester is, weer even naar zijn vertrouwde dorp gekomen voor de bouwstart. 'Paul is een oud-onderwijzer, oud-wethouder hier en lid van onze raad van commissarissen', somt directeur Hans van der Velden van Eemland op.

Of er ook een woongroep voor ouderen - het zou de derde in Baarn zijn - in de drie lagen hoge nieuwbouw komt, moet nog blijken. Maar als de bewoners dat willen, kan het. Er is een negenentwintigste appartement vrijgehouden. Is er geen interesse, wordt die uiteindelijk gewoon net als de rest verkocht.

De appartementen liggen aan weerszijden van een gang dwars door het pand. De ene helft van de mensen kijkt uit op het noorden, op het Cantonspark, de andere helft op de speelplaats van de Uitkijck. 'Zo hebben we voor elk wat wils', aldus de corporatie.

Voor de acht sociale huurappartementen zijn de kandidaten al bekend. In het ontwerp van het complex is een gemeenschappelijke ruimte en een logeerkamer opgenomen. Als de toekomstige bewoners geen woongroep vormen dan wordt de gemeenschappelijke ruimte als extra appartement verkocht of verhuurd. De logeerkamer blijft wel bestaan.