Boek over zestig jaar Nijhof

26 november 2010
Baarn

Schrijver Johan Hut vertelt over het toevallige ontstaan van het bedrijf. Op vlotte en regelmatige humoristische wijze geeft hij een eerlijke en verhelderende blik op een ondernemende familie die een hout en afbraakhandel in zestig jaar heeft uitgebouwd tot de 'Beste Woonwinkel van Nederland'. Door te pionieren, maar ook door visie te tonen, werd dit mogelijk. Vandaar de titel van het boek 'Pioniers en Visionairs'.

Het boek bevat vele anekdotes en oorspronkelijke citaten over de tijd op de Jacob van Lenneplaan, de eerste jaren op de Noordschil, de verschrikkelijke brand en de vorming tot het huidige bedrijf. Er staan oude foto's in en afbeeldingen van originele advertenties en krantenpagina's.

Auteur Johan Hut werd in 1961 geboren in Baarn. Hij heeft zich altijd geïnteresseerd voor de plaatselijke geschiedenis en schreef in 2001 het boek ' Het recht van pruttelen', over de 125-jarige geschiedenis van de Gereformeerde Kerk van Baarn. Daarna schreef hij een boek over een Baarnse familie (niet in de handel) en diverse artikelen voor het tijdschrift van de Historische Kring Baerne.