Wereldhit voor Noordwijkers

21 september 2015
noordwijk zh

Op een maandagavond, zittend op de bank schreven ze het lied Reality, waarvan ze zelf dachten dat het misschien wel eens een hit zou kunnen worden. Sterker nog: het werd een wereldhit. In Belgiƫ kwam het lied voor het eerst als tweede op de hitlijst binnen, 'dat was even balen', maar daarna ging het in heel Europa los. En ver buiten de Europese grenzen.

Burgemeester Rijpstra is trots op de jongens en deed een schot voor de boeg. 'Volgend jaar is Noordwijk 150 jaar badplaats. Wat zou het leuk zijn als jullie een nummer schrijven waarin het gevoel van een 'Noordwijker zijn' volledig tot zijn recht komt.'

Een grote droom van Janieck kwam uit. 'Ik was voor een optreden in Beiroet en 18.000 mensen zongen 'Reality' mee. Dat was een ongelooflijke ervaring', aldus de zanger, die inmiddels een overvolle agenda heeft. Podiumervaring deed hij jaren geleden al op als acteur in de Musical Pluk van de Petteflet. En twee jaar geleden nam hij een videoclip op in Hotels van Oranje.

Om een idee te krijgen hoe groot de hit Reality is: momenteel de meest gedraaide plaat op de Europese zenders; dertig keer per dag te horen op de grote Nederlandse radiozenders en het Youtube filmpje is inmiddels ruim 20 miljoen keer bekeken.