Koren zingen voor kinderfonds

16 june 2015
noordwijk zh

De opening werd verricht door Burgemeester Rijpstra met het gedicht 'De ruimte van je hart' van Paul van Vliet. Tevens overhandigde hij een bos bloemen aan mevrouw Hoogeveen-van der Geest. Deze 100-jarige is vriendin van het eerste uur van het festival. De duo-presentatie was in handen van Ivonne Clemens en Riet Stout. Riet wist dat Rijpstra in het verleden ook in een koor gezongen had en reikte hem de partituur aan voor het inmiddels klaarstaande koor The Seaside Singers uit Noordwijk. Rijpstra aarzelde geen moment, pakte de map en voegde zich bij de tenoren.

Vernieuwend was het koor Onomatopee uit Rotterdam; spectaculair het afsluitende koor Rough Diamonds uit Engeland onder leiding van de meezingende dirigente Hilary Davies.

Gerard Persoon meldde aan het eind van het festival dat de voorzitter van de stichting, Marianne van Dijk-Gribling, vanwege gezondheidsredenen genoodzaakt is haar taak neer te leggen. Met bloemen en de tekst 'Thank you for the music' brachten de koren haar een spontane muzikale hulde.

De opbrengst van het korenfestival gaat dit jaar naar de stichting Willem-Alexander Kinderfonds. Een stichting die zich inzet om kinderen die langdurig in het ziekenhuis verblijven door middel van ICT, waaronder iPads, contact te laten houden met klasgenoten en andere sociale kontakten.