Al lerend een schip bouwen

16 july 2013
Kaag

Jachtbouwer Royal Van Lent werkt al langer samen met ROC Leiden voor het opleiden van mbo-studenten. Deze studenten volgen een beroepsbegeleidende opleiding. Dit betekent dat zij in dienst zijn bij het leerbedrijf en het werken en leren met elkaar combineren. Door deze samenwerking nu uit te breiden met Koninklijke De Vries Scheepsbouw B.V. komen er meer mogelijkheden.

Verder leidt de samenwerking tot een kwaliteitsslag in het opleiden van de leerling-werknemers. Door op de eigen Feadship locaties op te leiden, zijn de communicatielijnen tussen docent, leerling, praktijkopleider en leidinggevende korter en sluit de theorie beter aan op de praktijk. Daarbij bevordert een eigen bedrijfsopleidingscentrum de instroom van goed opgeleide, jonge vakmensen.

De praktijk wordt geleerd op de werfafdelingen en de theorie wordt in een leslokaal op een van beide werven gegeven. Docenten van ROC Leiden werken hierbij samen met de scheepsbouwers. Ook leerlingen van andere bedrijven uit de branche zijn vanaf september uitgenodigd om deel te nemen aan de lessen. Een unieke constructie. Na het afronden van de 2-jarige opleiding ontvangen de leerlingen het mbo-diploma.