Gebruik van Regiotaxi stijgt

14 august 2012
Hillegom

Over het algemeen is het gebruik, bekeken over heel Hollands Midden, ten opzichte van vorig jaar toegenomen met ruim 7 procent. Uitzonderlijke stijgingen waren te zien in Lisse met een toename van 29,74 procent en Katwijk met een stijging van 64,04 procent. In deze plaats was het systeem van de Regiotaxi echter nog nieuw en de inwoners hadden eerst wat tijd nodig om eraan te wennen

Het totaal aantal ritten in heel Hollands Midden in dit kwartaal staat op 77.521. Het aantal ritten dat op tijd op de afgesproken ophaalplek was, is gedaald van 97,54 procent naar 97,15 procent. De vereiste stiptheid is echter maar 95 procent, daar wordt dus aan voldaan. De teller van het aantal klachten in het eerste kwartaal van dit jaar staat op 32. Dat is slechts 0,04 procent over het aantal uitgevoerde ritten. Over het hele vorige jaar was dat 345, een percentage van 0,13 procent. Een duidelijke verbetering dus.

Ook de telefonische bereikbaarheid toont een positief beeld. De vereiste tijd waarbinnen de telefoon moet worden opgenomen staat op 90 seconden. Uit het onderzoek blijkt dat dat in het eerste kwartaal binnen 45 seconden was.