Bolwerk haalt 2.800 euro op

05 july 2011
Sassenheim

Elk jaar heeft de school een speciale act ter afsluiting van het schooljaar. Nu werd er gekozen voor een activiteit die tevens een goed doel zou dienen. Het idee om in een school in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina-Faso, een keukentje te bouwen om de leerlingen dagelijks van een verse maaltijd te voorzien, sloeg aan. Juf Lieke Brouwer, de medewerkers van de school en de ouderraad waren het er snel over eens. Want Lieke gaat haar werk in het verre land in de Derde Wereld voortzetten. Geïnspireerd door familie heeft zij hiervoor gekozen. 'Ik zou het erg leuk vinden als ik daar mijn werk ook met veel plezier kan doen', laat ze weten.

Vele ouders leverden hun bijdrage door verschillende gerechten te bereiden en deze op het schoolplein aan de man te brengen. De kids leverden hun aandeel door zich in te laten schrijven voor diverse spelonderdelen. Er werden haren gevlochten, geschminkt en het rad van Martijn (Avontuur) draaide er lustig op los. De gebakjes en ander eten en drinken gingen grif van de hand. 'Wil jij bami, nasi of een pannenkoek?' werd aan de kinderen gevraagd. In een leslokaal lagen vele hebbedingetjes te lonken naar kooplustigen, terwijl er elders in het gebouw flink op de djembé werd los geroffeld. Kortom, er was volop leven in de brouwerij; de kassa rinkelde.

Namens de school doneerde directeur Marianne van den Anker een bijdrage. 'En ik hoop dat velen van u dit ook zullen doen', sprak zij de aanwezigen toe. Velen gingen na de happening naar huis met één of meerdere oranje Afrikaantjes om in de tuin te planten en tot volle bloei te laten te komen. Symbolisch voor de bloei van een keukentje in Burkina Faso? Het mooie begin is er, want aan het eind werd bekend gemaakt dat er 2800 euro opgehaald was.