Winkelen in Den Bosch

24 november 2012

Hoe dan ook, dit heeft recentelijk geresulteerd in het opzetten en uitbouwen van een onderneming in maatkleding voor mannen en vrouwen. Maar verder dan dat ik zelf graag mooie kleding draag, ben ik nooit gekomen. Ik begeleid ondernemers en weet als geen ander, dat ik gevoel moet krijgen bij de business. Natuurlijk kijk ik rond bij Addy, graag zelfs, maar werp ook een blik op de kledingketens in winkelstad Den Bosch. En eerlijk, nu ik er vanuit een andere optiek naar kijk, realiseer ik me pas echt goed wat voor winkelstad Den Bosch is.
Je kunt het zo gek niet bedenken of deze stad met een gemiddeld aantal inwoners, voor een provincie stad, heeft het wel. Wat op zich dan weer uniek te noemen is.

Maatkleding
Maar maatkleding voor de man en vrouw wil dus ook zeggen dat ik me in de mannenmode moet gaan verdiepen. Als ik enkele winkels onder de loep gelegd heb, valt me op dat het verschil tussen de mannen- en vrouwenmode voor wat betreft klassiek versus eigentijds, beduidend anders ligt. Behalve dat er voor de vrouw veel meer te koop is, is het eigentijdse gedeelte voor de mannen niet bijster uitgebreid en dat is dan weer een gemiste kans, zeg ik als ondernemer. Nu is DesignedbyFaisel net nieuw, maar daar kan ik dan weer gebruik van maken. Omdat ik de mening ben toegedaan dat je nergens zo ontspannen bent als thuis, komen wij dan ook thuis voor het meten, modellen- en materialen uitzoeken en passen. Daarmee gaat de vlieger van het vergelijken met de winkelketens maar deels op.

Middagje winkelen
Toch levert een middagje “anders” winkelen in Den Bosch me best veel op. Wat er is zoal te koop, hoe gaat men met de klanten om, hoe presenteert een winkel zich etc. etc. En natuurlijk ben ik als vrouw aan mijn stand verplicht om ook nog met iets thuis te komen wat niet van mijn eigen label is … en daar is niets mis mee. Ik koester de concurrentie, zeker als deze ook leuze blazers levert tegen een goede prijs. Zo blijf je scherp en hoewel je altijd uit moet gaan van eigen kracht, hoort “ken uw concurrent” ook bij ondernemerschap. Altijd prettig zon middagje winkelen in winkelstad Den Bosch.

Meer Anna Staal: www.annastaal.nl