PvdA-fractie wil sloop blokkeren via rechter

01 october 2015

Tijdens de raadsvergadering van 28 september is voorlopig het doek gevallen voor dit agrarische monument. De woonboerderij met een grote historische waarde gaat tegen de grond, waarna er vervolgens door een projectontwikkelaar vier bungalows zullen worden gebouwd.

Ondanks de grote bezwaren van de Historische Vereniging Capelle en een nee van de Monumentencommissie, ging een meerderheid van de raad toch akkoord met de nieuwbouwplannen en dus ook de sloop.

Dit tot grote teleurstelling van onder meer de PvdA, die de betreffende projectontwikkelaar beschuldigt van 'moedwillige verwaarlozing' van het monument, zodat sloop onvermijdelijk lijkt. Naar de collega-raadsleden toe maakten de sociaaldemocraten duidelijk dat de ontwikkelaar door de raad nu feitelijk beloond wordt voor slecht gedrag. Zelfs het plan van een bewoner van de 's Gravenweg om de hoeve te kopen en te herstellen in originele staat kon niet rekenen op medewerking van de gemeente en projectontwikkelaar.

Strijd

Tegenstanders worden opgeroepen de juridische strijd aan te gaan en de sloopvergunning tegen te houden. 'Een monument eerst op de Monumentenlijst zetten en het dan vervolgens slopen, is een besluit dat juridisch aangevochten kan worden', aldus de raadsfractie.