Automobilist rijdt in op verkeersbrigadier Jaap-Jan

27 february 2013
Bergambacht

Jaap-Jan Speksnijder, 11 jaar oud en leerling in groep 8: ”Vanmorgen was ik verkeersbrigadier bij de ingang van onze school aan de Badhuisstraat. Ik liet daar samen met Teun van Duijvendijk, ook een verkeersbrigadier, de kinderen oversteken. Toen ik mijn stopbord omhoog had gestoken en met mijn arm wees dat auto’s en overig verkeer moesten stoppen zag ik plotseling dat een zwarte Opel op mij inreed. Ik moest wegspringen om erger te voorkomen.”

De twaalfjarige Teun van Duijvendijk: “Toen ik zag wat er met Jaap-Jan gebeurde heb ik direct het kenteken uit mijn hoofd geleerd. Ik schrok maar dacht 'ik moet het kenteken onthouden'. Steeds maar repeteren en later heb ik het met iemand opgeschreven.”

Juffrouw Ankie, leidster groep 8 en medeverantwoordelijk voor verkeersbrigadiers: ”Het was weer eens zover. Het is niet het eerste incident. We hebben al een keer een taxichauffeur gehad, die reed gewoon een verkeersbrigadier van zijn sokken. Sinds die melding moet ik direct 112 bellen en gaan ze er ook achteraan. Jaap-Jan heeft erg goed gehandeld en ik ben blij dat hij er zo goed is afgekomen.”

Jaap-Jan voegt toe: “Ik zal nooit geen verkeersagent worden, ze rijden je zo dood. Ik ben zo geschrokken, dat ik het bijna niet aan mijn ouders durfde te vertellen. Toen ik klein was werd ik ook overgezet door de verkeersbrigadiers en nu ik het zelf doe word ik bijna doodgereden. Ik hoop dat de politie hem snel te pakken krijgt.”

Juffrouw Ankie: “We leiden onze kinderen goed op. Wijkagent Ton geeft les en ze moeten ook examen doen. We proberen met een veertigtal kinderen in deze omgeving veiligheid te creëren, maar ja, tegen deze mensen is geen kruit gewassen. Jaap-Jan: “Die automobilist is gewoon gek. Ik ben nog steeds erg geschrokken, maar daar helpt onze juf mij wel mee.” De politie is een onderzoek gestart.