Virgil Tevreden: held van Zuidoost

06 february 2015

In het televisieprogramma van SBS6 Wie goed doet worden bijzondere mensen verrast die zich belangeloos inzetten voor anderen. Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK) werd in mei 2012 opgericht door Virgil Tevreden. De stichting biedt aan jongeren met een laag IQ en/of (ernstige) gedragsproblemen uit Zuidoost een zinvolle naschoolse dagbesteding op het gebied van sport, dans, muziek, en andere fysiek-sociale activiteiten.

Naast begeleiding door vak-experts is er altijd een begeleider aanwezig met specifieke ervaring met deze groep. Deze begeleider waarborgt door zijn specialistische didactische kennis dat de jongeren door de activiteiten hun sociale vaardigheden ontwikkelen, meer eigenwaarde krijgen en een positieve voorstelling opbouwen van hun rol in de samenleving.

In november al werd Virgil overvallen door de ambassadeur van JDK Remy Bonjasky, presentatrice van het SBS-programma Renate Verbaan en de filmploeg van SBS6 tijdens een sportactiviteit. Remy heeft vervolgens de plek van de fitnessinstructeur overgenomen en de les verzorgd. Aan het einde van de activiteit werd Virgil verrast door de aanwezigheid van zijn familie, vrienden, collega's en bestuursleden. Ook kreeg hij onder luid applaus een prachtige schaal uitgereikt door Remy en Renate waarop staat 'Held van Amsterdam Zuidoost'.

Het televisieprogramma 'Wie goed doet' is zaterdag 7 februari om 21.30 te zien op SBS6.