Ruim 140 besnorde mannen en vrouwen rennen in Vondelpark

01 december 2014
Amsterdam

De MoRun werd georganiseerd ter afsluiting van de Movember-maand, een internationale beweging die zich inzet voor de gezondheid van de man en geld inzamelt voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek.

Vondelparkbezoekers keken hun ogen uit toen het park werd overgenomen door de hardlopers van de MoRun. Bijna alle deelnemers kwamen verkleed als hun favoriete snordrager, waaronder Freddy Mercury, Super Luigi en zelfs een besnorde Spider-Man. 'We kijken terug op een geslaagd event. De Mo Bros en Mo Sistas hebben een sportieve prestatie geleverd en bovendien is er ook een flink bedrag voor het goede doel ingezameld. De energie spatte er vandaag vanaf', aldus initiatiefnemer Hendrik Nuyens.

Movember Nederland was actief betrokken bij de promotie van het evenement. 'De organisatie kan trots zijn op dit resultaat. Ik ben volgend jaar zeker weer van de partij om ook de derde editie op mijn naam te schrijven', aldus winnaar Pim Evers.

Voor de organisatie is het evenement nog niet voorbij. 'Ons doel is om het event volgend jaar nog beter op de Movember-kaart te zetten. We gaan dus nu eerst deze editie evalueren om vervolgens een plan te maken voor 2015,' zegt woordvoerder Bertram Welink.