Geluidsoverlast horeca Zuid daalt

07 march 2014

In Zuid heeft 5,2 procent van de bewoners wel eens ernstige geluidsoverlast van horeca. Ook blijkt dat een relatief klein aantal mensen veel klaagt over specifieke horeca-bedrijven.

Zo is het aantal geluidsklachten op het Gerard Douplein en het Marie Heinekenplein in 2013 drastisch gedaald ten opzichte van 2012. Het aantal klachten nam in een jaar tijd af van 26 naar 5.

Volgens het stadsdeel zijn er verschillende redenen voor deze afname van het aantal geluidsklachten. 'Het stadsdeel zet in op handhaving, er is een speciale horeca-overlastlijn, er is cameratoezicht op de uitgaanspleinen en er is een pilotonderzoek gedaan naar de bron van geluidsoverlast. Ook horeca-ondernemers spannen zich in om geluidsoverlast te voorkomen. Het aantal klachten is verder afgenomen omdat het stadsdeel heeft geïnvesteerd in subsidies voor geluidsisolatie voor de woningen rond de uitgaanspleinen', zo zegt het stadsdeel.

Stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar reageert: 'De Pijp is één van de drukste horecaconcentraties van Nederland. Dat is heel gezellig, maar er wordt ook gewoond in deze buurt. Horeca-ondernemers er hun gasten zullen daar rekening mee moeten houden. En dat gebeurt nu ook steeds beter. Dat hebben we bereikt door overleg, onderzoek, handhaving en het nemen van maatregelen.'

Ben jij het eens met deze conclusie of juist helemaal niet? Laat ons weten wat je hiervan vindt.