Feesten tijdens Gay Pride: win kaarten Can You Feel iT

24 july 2013
Amsterdam

Op verschillende plekken in de stad vinden buitenevenementen plaats. De traditionele botenparade is op zaterdag 3 augustus. Hieronder een greep uit de vele activiteiten en feesten tijdens de Gay Pride plaatsvinden. 

Donderdag 1 augustus 18.00 is de Pride Walk, de officiële opening van de buiten feesten tijdens Gay Pride, bij het Homomonument op de Westermark.In het Paleis van de Weemoed is er GreyPride: een feest voor oudere homo's en lesbo's, georganiseerd door GreyPink. Muziek varieert van de jaren dertig tot zeventig disco. Daarnaast zijn er ook in Club NYX, Club Church, Dirty Dicks en bij Prik evenementen.

Vrijdag 2 augustus is de eerste echte feestavond van het Gay Pride weekend. De grote gay straatfeesten beginnen bij de verschillende homo horecagelegenheden aan de Reguliersdwarsstraat, aan de Amstel, het Rembrandtplein en de Paardenstraat. Bij het Homomonument aan de Westermarkt vindt van 19.00 tot 00.00 uur de hilarische Pride Drag Queen Olympics plaats. Jongens die willen dansen en cruisen kunnen terecht bij het populaire ondergoed feest (Z)onderbroek in Club Church. Op het Amstelveld is er van 16.00 tot 23.00 de Vrijmibo met verschillende dj's.

Zaterdag 3 augustus is het hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride weekend: de beroemde Canal Parade op zaterdagmiddag. Van 14.00 tot 18.00 uur varen 75 versierde boten via de Prinsengracht en de Amstel. De gay parade wordt elk jaar aanschouwd door meer dan 500.000 toeschouwers. Het doel van de botenparade is te laten zien hoe breed en divers de LHBTQ-gemeenschap is in Nederland.

Het grote feest gaat zaterdagavond nog door in Club Air. Diva Mayday host haar bekende Can You Feel iT parties met een speciale Gay Pride Rainbow editie. Voor deze gelegenheid heeft ze een keur aan nationale en internationele sterren naar Amsterdam gehaald. Deze editie komen onder andere Samantha Fox, een dragqueen uit LA van Rupaul's Dragrace En Tara Mcdonald de vocalist van onder andere David Guetta, Armand van Helden en Swedish House Maffia. Daarnaast is er een line-up met dj's als Jean, Brian S, The G team, Dj Stennis en Mike Scott en nog een aantal suprise acts.

Daarnaast is er in de Westergasfabriek Funhouse, drie zalen met een internationale line-up van dj's en performers. In Paradiso vindt F*ng Pop Queers plaats en in Odeon bear party Bear Necessity.

Zondag 4 augustus is de afsluiting van de Gay Pride met de de traditionele Pride Closing Party. Ook dit jaar weer op een enorm podium op het Rembrandtplein. Het begint laat in de middag en eindigt vroeg in de avond met vele Nederlandse artiesten en dj's. Ook vindt die avond het populaire feest Rapido plaats in Paradiso. Voor wie nog niet genoeg heeft gefeest is er daarna Rapido Na in Hotel Arena.

Lezers van Dichtbij en De Echo kunnen 2X2 plekken op de gastenlijst winnen voor de Can You Feel iT Rainbow editie door de volgende vraag goed te beantwoorden. Hoe heette club Air vroeger? Mail het juiste antwoord o.v.v naam, adresgegevens en telefoonnummer naar prijsvraag@echo.nl. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.