Rennen op hoge hakken Zuidas

03 june 2013

De Hakken/Pakken Run is een sprint over 50 meter waarbij de heren in pak en zakelijke schoenen met een aktetas lopen en de dames gekleed gaan in een zakelijke outfit met hakschoenen van minimaal 9cm hoog. De Hakken/Pakken Run werd gepresenteerd door Jort Kelder. Het evenement vond vrijdag plaats. Tijdens deze Run streden vier beroepsgroepen tegen elkaar. Consultants, bankiers, juristen en ambtenaren bepaalden in vier flights wie de snelste is. De winnaars namen het vervolgens tegen elkaar op in een bloedstollende finale over 50 meter.

De Hakken/Pakken Run is een evenement ter promotie van de Zuidas Run die op zondag 2 juni van 10.30 uur tot 17.00 uur werd gehouden. De Zuidas lopers aan de 4 EM en de 10 EM steunden ook dit jaar weer het project 'Fit ondanks kanker' van het VUmc Cancer Center Amsterdam. Een trainingsprogramma gericht op het behouden van spierkracht en conditie bij pati├źnten met kanker, waardoor zij zich fysiek en geestelijk sterk blijven voelen tijdens de vaak zware medische behandeling. De very young professionals namen in twee leeftijdscategorie├źn deel aan de Skon Kids Run. Zij liepen voor Stichting Semmy. Een stichting die zich inzet voor de strijd tegen hersenstamcelkanker bij kinderen. In totaal konden beide goede doelen rekenen op een totaalopbrengst van 26.000 euro.

Winnaar van de 10 EM bij de heren werd Marco Nijenmanting van High Potential Academy. Anja van 't Schip van Accenture prolongeerde haar titel op dezelfde afstand bij de dames.

Een volledig overzicht van winnaars en een impressie van de dag in foto's en video zijn te vinden op www.zuidasrun.nl.