Van der Sar opent kliniek VUmc

03 june 2013

Na ruim een jaar intensieve verbouwing is er nu een vernieuwde afdeling met faciliteiten zoals een oefenzaal, zwembad, kinderbehandelkamers en een virtual reality laboratorium voor bewegingsanalyse. De oefenzaal is ingericht met opbrengsten van de Zuidas-run. De afdeling revalidatiegeneeskunde van VUmc richt zich op hoogcomplexe patiƫntenzorg, onderwijs en opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Met een schot voor open doel en het overhandigen van een sportpakket openden Edwin en Annemarie van der Sar namens de Edwin van der Sar Foundation de polikliniek revalidatiegeneeskunde van VUmc. Het sportpakket is samengesteld door een bewegingsdeskundige en is uitermate geschikt voor hersteloefeningen van mensen met een hersenbeschadiging. Edwin en zijn vrouw Annemarie lanceerden in mei 2012 de Edwin van der Sar Foundation. Hun stichting zet zich in voor mensen met een hersenbeschadiging. Met activiteiten als sport- en beweegprojecten streven zij naar optimale zorg en revalidatie.

Deze materialen dragen bij aan de beleving en spelvreugde van de patiƫnten en hun begeleiders. Onze actie is bedoeld al stimulans en steuntje in de rug voor de mensen met een hersenbeschadiging. Het zal uiteindelijk leiden tot een zo goed als mogelijk herstel. En dat is de missie waarvoor we ons graag samen met het team van VUmc