Haven vanaf het water bekijken met speciale rondvaart

08 may 2013

Tijdens de rondvaart komen de havenbekkens, de kades en overslagterreinen, de bedrijfsterreinen en de goederenstromen zoals olie, granen, kolen, ertsen, cacao en andere voedingsmiddelen aan bod.

De haven vanaf het water bekijken, kan met een speciale rondvaart. Deze wordt georganiseerd door Havenbedrijf Amsterdam, samen met rederij De Nederlanden op het salonschip 'Peter de Grote'. Tijdens een vaartocht van twee uur wordt in het havengebied gevaren onder begeleiding van een gids. Het schip komt in het havengebied waar normaal gesproken geen passagiersvaart plaatsvindt. Deelname kost 15 euro per persoon, exclusief 1,40 euro servicekosten. De vaartochten staan elke zondagmiddag vanaf 5 mei tot en met 27 oktober. Reserveren kan via www.havenrondvaarten.nl

Speciaal voor fietsers zijn er vier bewegwijzerde routes door de haven, ieder met een eigen karakter en voorzien van informatieborden op markante punten. De routes zijn zeer geschikt om op eigen gelegenheid te fietsen. Verschillende kanten van de haven zijn opgenomen in de fietsroutes, zoals natuur in de haven, Stadhaven Minerva, duurzaamheid en energie en industrie.

De Amsterdamse haven is de vierde haven van Europa en wil een slimme haven zijn met als kern duurzame groei. Groei die banen en inkomsten oplevert en waarbij de haven op een slimme manier met beschikbare ruimte omgaat. Groei zonder aantasting van de kwaliteit van water, bodem en lucht. Groei waarmee inwoners van Amsterdam het havengebied nog meer gaan waarderen als interessant en aantrekkelijk. Dit wil Havenbedrijf Amsterdam bereiken door intensieve samenwerking met partners in het bedrijfsleven, stad en regio.