BN-ers golfen voor goed doel

08 may 2013
Amsterdam

De Charity Challenge maakt al enige jaren deel uit van het KLM Open. Vanwege het succes van deze golfdag wordt de Charity Challenge dit jaar voor het eerst ook georganiseerd in de aanloop naar het Deloitte Ladies Open. Een groot aantal bekende Nederlanders uit de wereld van de sport, showbizz en televisie heeft deelname aan de Charity Challenge van het Deloitte Ladies Open toegezegd.

In de aanloop naar en tijdens het Deloitte Ladies Open wordt geprobeerd een zo hoog mogelijk bedrag in te zamelen voor stichting DON. De opbrengst zal gebruikt worden voor fundamenteel onderzoek naar diabetes.

Het Deloitte Ladies Open is onderdeel van de Ladies European Tour en wordt gespeeld van 24 tot en met 26 mei op The International. Voor dit evenement is er speciaal voor leden van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) een kaartenactie opgezet. Zij betalen vijf euro. Deze kaartenactie is geldig tot en met 19 mei. Bij aankoop van een toegangskaart wordt er automatisch bijgedragen aan 'de strijd' tegen diabetes.

Nederlandse kanshebbers Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel komen allebei in actie. Ze nemen het op tegen titelverdedigster Carlotta Ciganda en oud winnaressen Melissa Reid (2011), Florentyna Parker (2010), Tania Elosegui (2009), Gwladys Nocera (2007/2008) en Virgienie Lagoutte (2005). Ook Cheyenne Woods komt naar Nederland. Het nichtje van Tiger Woods maakte vorig jaar haar debuut als profspeelster.

Nieuw dit jaar is De Golf Academie, waar alle toernooidagen vier PGA professionals aanwezig zijn die les geven op gebied van je swing, chippen en pitchen. De Golf Academie is voor golfers van alle leeftijden en alle niveaus. Inschrijven voor een les kan nu via www.deloitteladiesopen.nl/village.