Nieuwe kunstmarkt op Rembrandtplein

10 march 2013
Amsterdam

Kunstenaars uit heel Nederland en het buitenland zullen eigen werk presenteren en voor de bezoeker is het interessant om met de kunstenaars zelf te kunnen spreken, met moderne kunst in aanraking te komen en eventueel direct zonder tussenkomst van een galerie kunst aan te schaffen.

Het Rembrandtplein is natuurlijk uniek. Onder de ogen van de meester zelf en de nieuwe beeldenpartij De Nachtwacht, zal iedere zondag van maart tot en met oktober, kunst worden tentoongesteld. Iedereen die op het plein komt kan zich laven aan allerlei kunstvormen, zonder eerst naar een museum of galerie te hoeven.

De kunstmarkt zal net even anders te zijn, met nieuwe kunstvormen en ruimte voor de meer bekende technieken. Maar ook andere kunstvormen zoals muziek en dans of performances zullen een plek krijgen op deze markt. Zij zullen zondag het Rembrandtplein omvormen tot het: Plein der Kunst en Cultuur.

Portefeuillehouder Cultuur, Toerisme en Marktwezen van stadsdeel Centrum, Boudewijn Oranje, verricht de opening van de kunstmarkt die wordt omgevormd tot het Plein der Kunst. De opening wordt bijzonder waarbij twee jonge graffiti-kunstenaars, werkend onder de naam TelmoMiel, op twee grote doeken ter plekke een werk maken in Spray Painting. Het publiek heeft kans om dit proces van begin tot eind te volgen. De brassband Ritmo Percussion een groep jonge musici uit Zuidoost zullen vanaf de Munt naar het Rembrandtpleinplein lopen en daar een concert geven.

De organisatie wil iedere keer een feest maken van de kunstmarkt, met verschillende evenementen en verrassingen tussendoor als extra impuls voor de toeschouwers. Naast het bezoeken van de Nachtwacht is er van alles te zien op het gebied van kunst, namelijk aan schilderijen, sculpturen, juwelen, fotografie, digitale, airbrush en grafische kunst.

Kijk op de facebookpagina voor meer informatie over de De Rembrandt Art Market, of mail naar [email protected].