Bijeneiland in Erasmuspark

08 april 2014

Tijdens de opening was er livemuziek, een bijenmarkt en een optreden van MIX voor KIDS Club.Ook was er een rondleiding in kleine groepjes door de imkers naar het bijeneiland en liefhebbers konden meedoen aan de workshop zaadbommen maken, mogelijk gemaakt door het bewonersinitiatief 'I can change the world with my own two hands'. Kinderen konden zich laten schminken.

Het initiatief van het bijeneiland komt van imkers Jan-Willem van den Heuvel en Oscar Vrij, beiden ook buurtbewoners. Zij meenden dat het Erasmuspark voldoende ruimte heeft voor bijenvolken, maar dat het nog aan een imker ontbrak. Door middel van het buurtbudget van het stadsdeel hebben zij dit initiatief mogelijk kunnen maken.

Als het aan de imkers ligt blijft het niet alleen bij het bijeneiland. Als alles loopt zoals zij hopen, gaan ze in 2014 diverse activiteiten organiseren, zoals een bijenplantenwandeling of meedoen met de open imkerijdag. Ze willen ook een bijdrage leveren aan educatieve programma's van scholen in de buurt. Ook kunnen ze advies geven over bijenplanten. En als Terrasmus weer open is en het weer mooi is geweest kunnen de bezoekers daar zelfs de echte De Baarsjes/BosenLommerhoning aantreffen.

Buurtbewoners kunnen de bijen helpen door voor meer groen te zorgen. Bijvoorbeeld door het aanvragen van een geveltuin of door het niet verwijderen van klimop die in struiken en bomen groeit. Kijk voor meer tips hoe te helpen en informatie over het bijeneiland op www.bijeneiland.nl.