Politieke partjien West stellen zich voor: Piratenpartij

05 march 2014

WEST Amsterdammers kunnen 19 maart naar de stembus om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen en de bestuurscommissies. In West hebben 10 partijen zich aangemeld voor de verkiezingen van de bestuurscommissie. In De Echo en op Dichtbij stellen de partijen en hun lijsttrekkers zich voor. vandaag is dat Jelle de Graaf van de Piratenpartij.

Ruimte voor je fiets en auto, de veiligheid in onze huizen en straten, de inrichting van onze parken en pleinen; het zijn allemaal voorbeelden van stadsdeelpolitiek die Amsterdammers raken en waar alle Amsterdammers een mening over hebben, toch zijn het ook zaken waar we de afgelopen jaren steeds minder over te zeggen hebben gekregen.

Tijdens hun verkiezingscampagne zeggen alle politici dat ze luisteren naar Amsterdammers, de Piratenpartij is de enige partij met een helder plan om Amsterdammers ná de verkiezingen inspraak te geven. Wij willen buurtfora oprichten waar Amsterdammers samen ideeën kunnen ontwikkelen en willen Amsterdammers hier door online-democratie zélf een keuze uit laten maken.

Ik ben Jelle de Graaf, lijsttrekker van de Piratenpartij in West. Een idealistische filmmaker die politicologie studeert en als vrijwilliger jongeren begeleidt. 'Mijn' jongeren laten me elke week zien hoeveel verantwoordelijkheid mensen aankunnen wanneer je ze de vrijheid en mogelijkheden geeft. Deze ervaringen geven me de creativiteit en inventiviteit die nodig is om in het stadsdeel politieke dogma's te doorbreken en West echt van de Amsterdammers te maken. Inspraak voor Amsterdammers is voor mij geen holle slogan, het is de reden dat ik mee doe aan deze verkiezingen.