Renovatie Vondelparkpaviljoen

26 february 2013

Inmiddels is ook bekend wie, naast de AVRO, het paviljoen vanaf voorjaar 2014 nieuw leven gaat inblazen. Onlangs tekende horecaonderneming Unlimited label het huurcontract. De onderneming heeft al vier vestigingen in de hoofdstad, waaronder Caffe Esprit aan het Spui en Strandzuid bij de Amsterdam RAI.

Portefeuillehouder Godfried Lambriex, stadsdeel West: 'De grondige renovatie moet het Vondelparkpaviljoen een opener, toegankelijker karakter geven. Het is de bedoeling dat er in het paviljoen een levendige sfeer ontstaat, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten op het gebied van cultuur en media, maar waar ze ook kunnen eten en drinken. Zo ontstaat een nieuw, uitnodigend en gastvrij instituut voor het stadsdeel West en de stad Amsterdam.'

Met de grondige renovatie wordt het Vondelparkpaviljoen grotendeels weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht, waarbij de monumentale waarde van het rijksmonument wordt gerespecteerd. Zo komt de centrale middentrap die in de jaren '20 is gesloopt terug en worden alle schuiframen aan de voorgevel dubbele openslaande deuren met glas. In het gebouw komen, naast een prominent horecagedeelte, radio- en televisiepodia en de stadsredactie van AT5. Ook komen er ruimten voor medialabs en masterclasses. “Het paviljoen moet een levendig knooppunt worden voor mediamakers, artiesten en publiek. We willen dat straks iedereen zich letterlijk deelgenoot voelt van alles wat zich hier afspeelt”, aldus Willemijn Maas, algemeen directeur AVRO.

De komende maanden werken de AVRO en Unlimited label hun plannen in nauw overleg verder uit. Naar verwachting zal het nieuwe Vondelparkpaviljoen in het voorjaar van 2014 haar deuren openen.