Wooncomplex voor jongeren

19 november 2012

De 90 gerenoveerde eenkamerwoningen worden met een jongerencontract verhuurd aan jongeren tussen de 18 en 22 jaar. In 2011 lanceerden Eigen Haard en Stadgenoot het jongerencontract. Met dit contract worden woningen verhuurd aan niet studerende jongeren tot en met 22 jaar Jongeren mogen met behoud van inschrijfduur tot hun 26ste in de woning blijven wonen. Als ze uiterlijk 26,5 zijn moeten ze de woning verlaten hebben. Met de dan opgebouwde inschrijfduur zijn hun kansen op een andere woning groter geworden. En de jongerenwoningen blijven beschikbaar voor wie ze bedoeld zijn.

Eigenaar Cocon Vastgoed heeft in gebouw de Aak drie verdiepingen verbouwd tot eenkamerwoningen die door Stadgenoot verhuurd worden aan jongeren. De overige verdiepingen zijn verhuurd aan zorginstellingen. Door de indeling van het gebouw was het goed mogelijk om eenkamerwoningen te maken. Nadat Stadgenoot als verhuurder gevonden was, was de keuze om de woningen te verhuren aan jongeren met een jongerencontract snel gemaakt. Jongeren tot 23 jaar komen moeilijk aan zelfstandige woonruimte omdat ze onvoldoende inschrijfduur hebben opgebouwd.

Op 5 november is de verhuur gestart voor 150 woningen voor studenten en jongeren in gebouw De Studio in stadsdeel West. Zo zijn in korte tijd 240 woningen voor jongeren op de markt gebracht.