OBA-filiaal IJburg opent met feestweek

17 march 2014

30 uur zal Jeroen van Spijk, wethouder Cultuur van Stadsdeel Oost, de officiele opening voor zijn rekening nemen waarmee hij tevens het statsein geeft voor een feestelijke vijfdaagse in en rond de bibliotheek met activiteiten voor en door IJburgers.

Kinderbibliotheek Lees je Blauw, een van de bewonersinitiatieven op IJburg, draagt op 26 maart haar activiteiten aan Bibliotheek IJburg over. Dat gebeurt vanaf 14.30 uur met een feestelijke optocht vol verrassingen van het Lees je Blauw-pand naar de bibliotheek aan de Diemerparklaan. Vanaf 15.00 uur tot aan de opening is daar een kinderprogramma met onder andere de Verhalenman

Een van de activiteiten in de feestweek is het groepslees-evenement in samenwerking met de FlexBieb, zaterdag 29 maart om 14.00 uur. Aansluitend, om 15.30 uur, treden Peter Faber en zijn rappers op met het programma Mens, durf te leven. Zondag 30 maart is om 15.00 uur de opening van de tentoonstelling In the beginning no bird sang van Anaïs López & Hannes Wallrfen in samenwerking met Jean Poppes, met aansluitend een wandeling over IJburg. Er starten deze week ook de eerste terugkerende activiteiten, zoals het Tablet Café en de leesclub Makkelijk Lezen. Kijk voor het complete programma op www.oba.nl/ijburg.

Geheel in stijl van het jonge eiland heeft Bibliotheek IJburg een experimenteel karakter, met diverse technische innovaties op bibliotheekgebied. Het aanbod is afgestemd op het IJburgse publiek en bevat onder meer een brede collectie jeugdboeken, de nieuwste boeken uit de top-500 en cd's en dvd's voor kinderen en volwassenen. Volwassenen kunnen daarnaast ook materialen lenen uit de omvangrijke collectie van de Centrale Bibliotheek.

Bibliotheek IJburg is geopend zondag t/m donderdag van 14.00 tot 17.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur. Het adres is: Diemerparklaan 79. Het OBA-lidmaatschap is tot 19 jaar gratis. Voor volwassenen zijn er diverse abonnementen vanaf ? 20,- per jaar, zie: oba.nl/lidworden.