Schrijvers presenteren Caraïbisch Vers

21 november 2013

De bijeenkomst begint 20.00 uur in Bibliotheek Bijlmercentrum, Frankemaheerd 2.

Karin Amatmoekrim is één van de schrijvers en heeft een boek gepubliceerd over een delicaat moment in het leven van de Surinaamse publicist, vrijheidsheld en geschiedschrijver Anton de Kom: De man van veel. Het boek deed al veel stof opwaaien: gaat het liggen of dwarrelt het door?

Leo Balai baarde als historicus groot opzien met zijn proefschrift over het slavenschip Leusden, een wetenschappelijke studie waarvan inmiddels een editie voor het grote publiek is verschenen: het gruwelijke verhaal van de koelbloedige moord op een schip vol slaven.

Jeannette van Ditzhuijsen is bekend van verschillende boeken over de Antillen, maar presenteert nu voor het publiek het schitterende fotoboek over de Antilliaanse muziek Músika Curaçao van Sinaya Wolfert, waarvoor Jeannette van Ditzhuijsen de tekst schreef.

Giselle Ecury, Antilliaans evengoed als Nederlands, voegde een nieuwe roman toe aan haar oeuvre: De rode appel, een roman over de morele, psychologische en seksuele groei van Elisabeth.

Joe Fortin werkt voor de Vereniging van Letterkundigen, is literatuuronderzoeker maar kwam nu ook met zijn eigen eerste literaire uitgave, een verhalenbundel in het Papiaments: City Store.

Janny de Heer schreef een forse roman over een Duitse immigrant in het 19de-eeuwse Suriname: Gentleman in slavernij. Voor het boek verrichtte zij uitgebreid historisch onderzoek in tal van archieven, maar wat telt is het romanverhaal.

Ricardo MacNack tekende voor het boek Vervlogen dagen in de voormalige DDR, een van de vele curiosa uit de Surinaams-Nederlandse letterkunde: een dagboek van een stage tussen 1982 en 1983 in het socialistische Oost-Duitsland.

Frank Ong-Alok Bloemies maakte een multimediaal prenten-, liedjes- en verhalenboek met cd voor kinderen van 0 tot 100 jaar, veertien liedjes en zes verhalen onder de titel Bloemies.

Stephan Sanders, tv-journalist en columnist van Vrij Nederland, schreef een aangrijpend relaas van zijn moeizame vriendschap met Anil Ramdas, een uiterst persoonlijk In memoriam onder de titel: Iets meer dan een seizoen.

Tijdens de bijeenkomst zijn de boeken te koop en de schrijvers zullen hun werk signeren. De toegang is gratis, reserveren gewenst via [email protected] of tel. 6979916.