Gay Pride ook in Zuidoost

22 july 2013

De Roze Maandag in Zuidoost, die normaal gesproken iedere eerste maandag van de maand gehouden wordt in Eetcafe 100%ZuidOost op het Bijlmerplein, zal met zijn grote editie dit keer op zaterdag plaatsvinden in plaats van op maandag. En wel op zaterdag 27 juli. Het is het begin van een week vol Roze activiteiten als Roze Kwaku en de Prideboot van Zuidoost en de eerste activiteit van de Pride week in Amsterdam.

Op 27 en 28 juli gaat Eetcafé 100% Zuidoost in samenwerking met Stichting Multipink de Roze Markt organiseren in het gehele winkelcentrum Amsterdamse Poort.

De markt gaat lopen vanaf Station Bijlmer tot aan het Kwaku-terrein, waarbij alle kramen letterlijk roze zullen zijn. Alle marktkramen worden ook worden versierd met roze ballonnen, om het geheel in stijl te krijgen. De Roze Markt zal ook een standwerkerconcours kennen. Alle marktkooplui op de Roze Markt dragen roze T-shirts. Rondom het kleine Bijlmerplein promoten verschillende organisaties zichzelf door middel van stands.

Voor de kinderen worden er gratis kinderactiviteiten georganiseerd, of kinderactiviteiten tegen gereduceerde prijzen. Daarnaast worden op verschillende plaatsen roze ballonnen uitgedeeld.

Op zaterdag 27 juli vinden er vanaf 14.00 uur verschillende optredens plaatsop een groot podium van Eetcafé 100% Zuidoost op het Bijlmerplein. Op zondag kleurt het Kwaku Summer Festival roze, waar tevens grote optredens en diverse activiteiten plaatsvinden. Deze grote editie geeft extra aandacht aan de holebi activiteiten, tolerantie en zichtbaarheid in het stadsdeel.

De Grote Roze Markt wordt gehouden ter ondersteuning van de 100%ZO!-boot die op de Canal Parade meevaart. Op zaterdag 3 augustus presenteert Zuidoost zich voor het eerst tijdens de Canal Parade. De organisaties Eetcafé 100% Zuidoost, stadsdeel Zuidoost, Zuidoost Partners, Stichting Multipink en VAZO bedrijvenvereniging doen mee onder de naam 100%ZO!. Onder het motto 100% GAY, 100% ZO! is Amsterdam Zuidoost ingeloot onder de vele gegadigden en is achter de schermen hard gewerkt aan de organisatie en voorbereidingen.

Ruim 80 deelnemers kunnen op zaterdag 3 augustus meevaren op de 100% ZO! boot. Wie mee wil op de boot kan zich op volgorde van binnenkomst inschrijven voor deelname bij Stichting Multipink. De kosten voor deelname bedragen 75 euro. Daarvoor krijgen deelnemers een plaats op de boot, catering en 100% ZO! shirt.

Er zijn 20 plaatsen gereserveerd op de 100% ZO! boot gereserveerd voor medewerkers van bedrijven. De bijdrage voor bedrijven is 250 euro per deelnemer (inclusief catering en 100% ZO!-shirt.). Bedrijven kunnen zich voor deelname aanmelden bij directeur Huib van Santen van de VAZO. Stuur even een mail naar vazo@vazo.nl o.v.v. deelname 100% ZO!.Voor meer informatie over deelname, neem contact op met Arno Gorissen van ZuidoostPartners: info@zuidoostpartners.nl of 06-40772847

Voor meer informatie over de roze activiteiten in Zuidosst mail naar: info@multipink.nl of rozemaandagzo@gmail.com of kijk op de facebookpagina van Multipink.