Aanloop naar HEIM Festival in Transvaalbuurt

14 april 2013

Op 16 maart jongstleden werd op het Steve Bikoplein de eerste kist, als onderdeel van het decor, geplaatst in het kader van het HEIM festival. Afgelopen zaterdag kreeg deze kist gezelschap van nog een kist die als zonnewijzer over een lantarenpaal wordt geplaatst.

Het is de aanloop naar een serie voorstellingen waarbij bewoners uit Transvaal en Amsterdam Oost de hoofdrol spelen. Er zijn workshops, theetafels en hapjes op het plein van 14.00 tot 17.00 uur.

Uiteindelijk wordt speciaal voor de voorstelling het Steve Bikoplein omgedoopt tot een tijdelijk openluchttheater, inclusief markt met goochelaars, muziek, vuurspuwers en eten. De eerste theaterrepetities van HEIM MidZomerNachtsDroom zijn inmiddels gestart met een geweldige cast uit de buurt.

Een van de spelers is Redouane Amine (25 ). ‘Heim is anders dan anders’, vertelt hij. ‘Vorig jaar was de voorstelling echt vet. Je wordt opgepakt en meegenomen.’ Daarom wilde Redouane dit jaar graag meedoen. Hij speelt de rol van Demetrius, die verliefd is op Hermia. ‘Maar zij wil met een ander trouwen.’ Als beginnend presentator verwacht Redouane bij HEIM veel te kunnen leren. ‘Zulke kansen komen niet vaak voorbij.’ HEIM wordt elk jaar ondersteund door de wijkaanpak ‘Transvaalbuurt steeds beter’. Daarin zitten Stadsdeel Oost, Ymere, Eigen Haard, Stadgenoot en Woningstichting Rochdale en welzijnsorganisatie Dynamo.