Voorbereidingen HEIM in volle gang

26 march 2013

HEIM MidZomerNachtsDroom, bomvol theater, dans, live muziek en buitengewone bouwsels, gaat in première tijdens het Live Oost Festival in juni.

HEIM is een project met bewoners in de hoofdrol. Ze zijn niet alleen acteurs maar maken ook de decors en kostuums. De klaterende komedie HEIM MidZomerNachtsDroom is te zien op 14, 15, 16, 21, 22 en 23 juni op het Steve Bikoplein. Iedereen van binnen en buiten de Transvaalbuurt is welkom. Voorafgaand aan de voorstelling is er een markt op het Steve Bikoplein met goochelaars, vuurspuwers en eten uit de buurt.

Actueel thema

Dit jaar is het thema van HEIM 'de dunne lijn tussen werkelijkheid en illusie'. Wat is echt, wat is nep? Het thema sluit aan op een gevoel van twijfel in de maatschappij, ingegeven door de economische crisis en de gevolgen hiervan voor het dagelijks leven. HEIM is een manier om de actualiteit en de gevoelens die spelen bespreekbaar te maken. Niet door een voorstelling over de crisis op de planken te brengen, maar door de sprankelende en romantische komedie MidZomerNachtsDroom van Shakespeare uit te voeren.

Met de buurt

HEIM MidZomerNachtsDroom is het 4e community arts project in de HEIM reeks, een initiatief van Moving Arts Project (MAP) in samenwerking met fine architecture Questions en kunstenaarsgebouw Tugela 85. Een team van professionele kunstenaars gaat een langdurig creatief proces aan met bewoners, die bij HEIM hun talent ontdekken, ontwikkelen en presenteren. Daarbij werkt HEIM nauw samen met ondernemers en organisaties uit de buurt. Zo is het voortraject van HEIM gekoppeld aan de Talententent, het naschools activiteitenaanbod in de Transvaalbuurt dat met de wijkaanpak is opgezet. De wijkaanpak 'Transvaalbuurt steeds beter' (Stadsdeel Oost, Ymere, Eigen Haard, Stadgenoot en Woningstichting Rochdale en welzijnsorganisatie Dynamo) is elk jaar een van de sponsors van HEIM.

Meedoen aan HEIM? Meld je aan via info@heimintransvaal.nl aan.