Meubelontwerpers in Studio/K

23 july 2012

Het project is geïnspireerd op Dasmöbel, een bekend café in Wenen dat volgens dezelfde formule werkt. Daar liep het project zo goed dat mensen van heinde en verre komen om te kijken naar de bijzondere meubelstukken.

Ook in Studio/K staan al heel bijzondere ontwerpen. Zo is er het lees/ligbankje voor kinderen van Sanne van Dullemen en de 'boomstoel' en -bank van Theo Jurrius. Ook kan je zitten aan de strakke design tafels op de stoelen van het kunstenaars trio 'Fraaiheid'. Bijgelicht door de bijzondere industriële lampen van Peter van den IJssel.

De samenwerking met de jonge meubelmakers kwam tot stand doordat Studio/K, dat geheel wordt gerund door studenten, graag jonge kunstenaars een kans wil bieden te exposeren en tegelijkertijd haar gasten een bijzondere sfeer te bieden. Veel van de meubels zijn ook te koop. Op de tafels ligt daarom een zogenaamde 'meubelmenukaart' met meer informatie over de kunstwerken en kunstenaars. Geïnteresseerde gasten worden door Studio/K met de kunstenaar in contact gebracht.

Jonge meubelmakers die willen exposeren in Studio/K kunnen zich aanmelden via [email protected].