'Masseren' op dieper niveau

02 june 2011

Mariët Meijer heeft zich verdiept in voetreflexologie en voert sinds een jaar deze therapie uit. De praktijkruimte van Voetspirit is in de Cornelis Schuurmanhof. Tijdens een kort intakegesprek zit de klant met zijn of haar voeten in een badje met lauw water, waaraan voetbadkristallen zijn toegevoegd.

Voetreflexologie gaat uit van eenheid van lichaam en geest. Mariët: 'Door het lichaam lopen energiebanen die in de voeten eindigen. De reflexpunten en -zones in de voeten corresponderen met de verschillende organen. Door te drukken op bepaalde punten kunnen blokkades worden opgeheven. Een massage begint altijd met de rechtervoet. Deze is verbonden met het lichamelijke deel. De linkervoet met het geestelijke deel.'

'Ik vind de impact die een behandeling op een klant heeft geweldig. Sommige klachten kunnen al na een of twee behandelingen verminderen of zelfs verdwijnen. Je stimuleert als het ware de organen van iemand zonder ze aan te raken. Naast voetreflexologie geeft Meijer hoofd-, nek-, schoudermassages of hele lichaamsmassages.

Voetspirit, C. Schuurmanhof 6. Voor meer info bel met 06-20849476 of kijk op www.voetspirit.nl