Art Raw- Kunst overal

08 june 2012

Zelfstandig, ondernemend, uitnodigend, open en puur: karakteriserend voor de aanpak van Walraven en Wissing. Hierdoor schreeuwt hun guerrilla-expositie Art Raw kunst. En zwijgt over crisis, subsidie, opsmuk en onmogelijkheid.

Walraven en Wissing laten zien dat er altijd meer mogelijk is dan het volgen van de uitgezette paden. Of het nu om een beschilderde motorkap gaat of om een geschilderde betonnen tunnel: schoonheid tref je op meer plekken aan dan op de daarvoor ogenschijnlijk gereserveerde plaatsen. De expositie is een kunstwerk op zich. Naast de ruim 70 werken is er live muziek, staat iedere bezoeker een rauwe entree te wachten en er is nog iets nieuws: een 'kunstpaskamer', zodat te zien is hoe een kunstwerk je staat, boven de bank. Daarnaast wordt op een totaal vernieuwende en interactieve manier het gesprek aan gegaan tussen het publiek en het werk. Iets waar menig museumdirecteur en curator wat van kan opsteken.

Portretten

Sophie Walraven toont op Art Raw onder andere een overzicht van haar laatste guerilla-project '#Wienzebek', een serie portretten tot stand gekomen via Twitter. Op zoek naar modellen om te leren portretschilderen, bedacht Sophie een spel met haar volgers. Het door haar uitgekozen en geschilderde model wordt op Twitter geplaatst en haar volgers moeten raden 'wienzebek' het is. En er is een flink aantal beschilderde motorkappen en autodeuren te zien, de laatste overblijfselen van 'Art at the Scrapyard' uit 2011. Ook is er plaats voor de enorme doeken die Sophie afgelopen jaar maakte in haar atelier op steenworp afstand van de Kromhouthal.

Carolien Wissing exposeert onder andere haar nieuwste serie 'Modern Cathedrals', waarop grote infrastructurele bouwwerken zoals de aanleg van de 2e Coentunnel en de Noord/ Zuidlijn te zien zijn. 'Dit zijn enorme prestigeprojecten waar veel geld, tijd en mensen mee gemoeid zijn, het zijn onze moderne Kathedralen.' De schilderijen zijn groot, krachtig geschilderd en imponeren. Carolien: 'Ik zie de po√ęzie in deze rauwe betonstructuren, ze doen je beseffen dat je heel nietig bent en herbergen tegelijkertijd een monumentale schoonheid. In de Kromhouthal hangen ze in hun natuurlijke ambiance.'

De opening is 16 juni om 14.30 uur. Van 14.00 tot 19.00 uur geopend, 17 juni van 12.00 tot 19.00 uur. uur is de expo vooraf te bezichtigen. Voor meer info over de kunstenaars: www.sophiewalraven.nl en www.carolienwissing.nl