Parijse bogen in Vliegenbos

01 june 2011

Bij de entree van het W.H. Vliegenbos aan de Meeuwenlaan is begonnen met de voorbereidingen voor het plaatsen van zes bogen. De bogen zijn een schenking van de Amsterdamse kunstenaar Peter Diem, het symbolische startsein voor het verfraaien van het bos. De bogen worden in het voorjaar van 2011 officieel geopend .

Tot februari 1969 stonden in het hart van Parijs de markthallen: een tiental grote paviljoens waar Parijse winkeliers hun waar inkochten. Kunstenaar Peter Diem kocht in de jaren 80 een partij gietijzeren bogen van de oude vishallen op en heeft deze aan de Gemeente Amsterdam overgedragen. De afgelopen maanden zijn de bogen gerestaureerd. En nu krijgen ze een nieuw leven als toegang tot het W.H. Vliegenbos.

Voor de nabije toekomst zijn er plannen voor een avonturenplek voor de jeugd, een wildwandelpad, de aanleg van tennisbanen, de plaatsing van een kunstzinnig uitgevoerde -meanderende- bank en de aanleg van een Piet Oudolftuin, een fenomeen in tuinarchitectuur. Deze plannen worden ontwikkeld in overleg met de stichting W.H. Vliegenbos. Ook zijn er plannen voor een ontmoetingsplek, bijvoorbeeld een theetuin bij de camping. Hierdoor valt er binnenkort voor jong en oud van alles te ontdekken in dit oudste stadsbos van Amsterdam.