Grascirkels in het Amsterdamse Bos als voorbode

05 june 2015
Aalsmeer

De opbrengst van dit evenement gaat naar de AMC Foundation en zal worden aangewend voor onderzoek naar de beste behandelmethode van een herseninfarct. Golfers kunnen zo meehelpen om de handicap van lichamelijk letsel als gevolg van een hartinfarct te verlagen.

Regio rondom bos

De organiserende Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn nodigt bedrijventeams uit de regio rond het Amsterdamse Bos uit om deel te nemen met een flight van drie personen. Maar ook individuele golfers kunnen meedoen. Het toernooi wordt gezien als hét relatiebeheer evenement van de regio. Het toernooi is een combinatie van sport, ontspanning, verrassing en culinair genieten in de baan. Inschrijven kan via www.amsterdamsebosgolf.nl . Het aantal flights is beperkt, dus wie het eerst komt, golft ook het eerst. Na gedane arbeid, is het goed eten en drinken. Een exquise diner ligt in de creatieve handen van Bistro Amstelfort en zal de tongen letterlijk in beweging brengen. De avond wordt afgesloten met een veiling van enkele hoogstaande diensten en prachtige producten.

Zoeken naar

maatwerk

De opbrengst van dit toernooi gaat naar een belangrijk goed doel. Binnen het AMC wordt onderzoek gedaan naar de beste behandelmethode van een herseninfarct, veroorzaakt door een bloedstolsel in een slagader. Het weghalen van zo'n bloedstolsel kan ofwel via oplossing, dan wel via verwijdering door middel van een stent. Die laatste methode blijkt een betere kans op herstel te bieden, maar dat werkt niet bij iedereen zo. Doel van het onderzoek is na te gaan bij welk type patiënt welke behandelmethode het beste werkt. Door dit maatwerk wordt de kans op een lichamelijke handicap na een herseninfarct verlaagd. Direct na afloop van het golftoernooi en de veiling op 16 juni wordt het bedrag voor de AMC Foundation bekendgemaakt.