SPreekbus in Kudelstaart

05 june 2015
Aalsmeer

Gesprekken met voorbijgangers leverden leuke en soms pittige discussies op over de gemeentelijke politiek, maar ook over de landelijke politiek. Ook in Kudelstaart is er onvrede over het handelen van de banken en zorgen over TTIP, een handelsverdrag waar Europa en Amerika op het ogenblik over onderhandelen.

Grote en kleine zorgen werden met de SP gedeeld. Met een aantal bewoners heeft de SP afspraken gemaakt om te helpen problemen met bijvoorbeeld de gemeente op te lossen.

Red de Zorg

Tevens haalde de SP handtekeningen op voor de volkspetitie Red de Zorg. Deze landelijke actie op initiatief van de FNV en CNV wil 300.000 handtekeningen ophalen om een protest te laten horen tegen de bezuinigingen die rondom de zorg plaatsvinden. In Kudelstaart werden er in twee uur tijd alleen al bijna 60 handtekeningen opgehaald. Veel ondertekenaars wisten voorbeelden te noemen in hun directe omgeving waarbij de bezuinigingen in de zorg tot problemen kunnen leiden. Ook in Kudelstaart hebben bewoners problemen met PGB's, moeite met de juiste ondersteuning krijgen voor kwetsbare familieleden of zorgen over oudere buren.

De handtekeningen werden ook deur-aan-deur opgehaald in het appartementencomplex Mijnsheerlijckheid. De SP is blij om te horen dat veel bewoners er naar tevredenheid wonen en de zorg krijgen die ze nodig hebben. Woensdag 17 juni staat de SP op de braderie in Kudelstaart. Mensen die zelf willen tekenen en meer informatie willen, kunnen naar www.fnvvoorzorg.nl