Rotary speelt Bosgolf

10 march 2014
Aalsmeer

De opbrengsten van het toernooi gaan naar een onderzoek naar de beste behandelmethode van een herseninfarct. Meespelen gaat nu eens niet om het verlagen van de eigen golfhandicap, maar om het verlagen van de lichamelijke handicap voor iemand anders.

Deze vierde editie van het Amsterdamse Bos golftoernooi ondersteunt onderzoek dat binnen het AMC verricht wordt naar de beste behandelmethode van een herseninfarct. Doel van dit onderzoek is het verlagen van de lichamelijke handicap na een herseninfarct. Door het bepalen van de beste behandelmethode kan per patiënt maatwerk worden geleverd.

Aalsmeerders verlagen handicap herseninfarct

Van zo'n 500 patiënten in veertien verschillende ziekenhuizen worden de gegevens van twee verschillende behandelmethoden verzameld (oplossing van een bloedstolsel via de arm of verwijdering via de lies). Een herseninfarct is één van de belangrijkste oorzaken van invaliditeit in de Westerse wereld. Binnen het AMC wordt het onderzoek verricht door specialisten van het NICA: het Neurovasculair Interventie Centrum Amsterdam. De opbrengsten van het golftoernooi van 17 juni komen, via de AMC Foundation, volledig ten goede aan dit onderzoek bij het NICA.

De organisatie nodigt bedrijven in gemeenten rondom het Amsterdamse Bos uit om deel te nemen aan dit unieke golftoernooi. Bedrijven uit Aalsmeer en Kudelstaart kunnen zich opgeven voor deelname of sponsoring via www.amsterdamsebosgolf.nl . Voor vragen kan men daar ook terecht.

De vorige drie edities van het golftoernooi in het Amsterdamse Bos leverden bij elkaar 170.000 euro op. Dat bedrag werd door de Rotary Club, via de Stichting MS Research, geschonken aan het VU Medisch Centrum voor onderzoek naar het afremmen van de ziekte Multiple Sclerose. Met MS Research was vooraf afgesproken dat na drie edities een ander goed doel in aanmerking zou komen voor de opbrengsten.