Eerste paal voor nieuw schoolgebouw Martin Luther King

07 february 2014
Amstelveen

De eerste paal was daags eerder door alle leerlingen en oud-directeur Evert de Graaf beschilderd. Ook hadden de leerlingen wensen voor de school op kleurrijke vlaggetjes geschreven.

Geweldig

Wethouder Raat:' Ik vind het geweldig dat we daadwerkelijk kunnen beginnen met de bouw. In deze economische tijden is het uitzonderlijk dat je als gemeente nog nieuwe scholen kunt neerzetten. Daarnaast zag het er afgelopen zomer, door de aanwezigheid van twee vleermuizen, even naar uit dat we enorme vertraging zouden oplopen. Gelukkig hebben we door medewerking van de school, ouders, gemeenteraad, de sloper en uiteindelijk ook het ministerie de schade kunnen beperken. Dit neemt niet weg dat het college van mening is dat de balans in Nederland tussen dieren, onderwijs en veiligheid zoek is'.

Fijn

Directeur Francesca Deenik:'We hebben erg naar dit moment toegeleefd. Na een periode van sloop wordt er nu weer daadwerkelijk iets opgebouwd. Wij waarderen het enorm dat de wethouder afgelopen zomer zijn nek voor ons heeft uitgestoken. We hoeven nu gelukkig niet nog veel langer in onze tijdelijke gebouwen te blijven en dat is voor onze leerlingen en ouders erg fijn. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen betrekken we nog dit jaar ons nieuwe gebouw'.

Onderwijs prioriteit

De gemeente meldt: 'Onderwijs is één van de speerpunten van dit college en de gemeenteraad. Vele miljoenen zijn er afgelopen jaren in geïnvesteerd. Alles bij elkaar opgeteld start de gemeente dit jaar met de bouw van zes nieuwe scholen waaronder de Roelof Venemaschool en de 1ste Montessori, een mijlpaal in de geschiedenis van Amstelveen. Nooit eerder is dit gerealiseerd.'