Kunstwerken op KPN-huisjes

17 june 2013
Amstelveen

KPN zorgt ervoor dat de kasten bij de start van het project 'schoon' zijn en stelt indien nodig raamwerken beschikbaar voor de ontwerpen. De gemeente neemt de kosten op zich van de (overige) materialen voor het aanbrengen, herstel en bijwerken van de kunstwerken. Om de kunstwerken te beschermen wordt in opdracht van de gemeente een anti graffiti-coating aangebracht.

Wethouder Herbert Raat (VVD): 'Ik vind het geweldig dat KPN en Panta Rhei meewerken aan dit proefproject. Ik ben ervan overtuigd dat het er mooi gaat uitzien. Waar de kasten nu vaak een doorn in het oog van omwonenden zijn zien ze er straks bijzonder en kleurrijk uit. Ik hoop dat ook nutsvoorzieningen zien wat er in Amstelveen mogelijk is als je gezamenlijk de handen ineen slaat. Hun elektriciteitshuisjes kunnen namelijk ook wel een opknapbeurt gebruiken'.

Bestrijding

Het college van burgemeester en wethouders heeft voor 2013 en 2014 50.000 euro extra beschikbaar gesteld voor de bestrijding van graffiti. Intensieve schoonmaakrondes, het aanbrengen van graffitiwerende coating, het verbeteren van de opsporing van graffitispuiters, een subsidiemaatregel voor particulieren en diverse maatregelen om graffiti te voorkomen moeten bijdragen aan een schonere stad.