Peter Bot man van de toekomst bij Burger Belangen Amstelveen (BBA)

28 may 2013
Amstelveen

Bot heeft zijn voorzittersfunctie bij Tennisvereniging Startbaan neergelegd en wordt naar alle waarschijnlijkheid lijsttrekker voor zijn partij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen,

Bot is bij de lokale partij de man van de toekomst en de beoogd opvolger van de nauwelijks weg te denken Linda Roos, die langzaam aan een stap terug gaat doen. Bot, die de afgelopen verkiezingsperiode uit het niets hoog op de kieslijst (2) binnenkwam, voelt zich thuis in de lokale politiek. Zijn voorzitterschap van de commissie Ruimte Wonen en Natuur (RWN) smaakt naar meer.

Bot begeleidde, naast zijn raadswerk, als voorzitter van tennisvereniging Amstelland de afgelopen jaren een fusie met De Meerlanden. Hij wordt gezien als een sportieve verbinder met grote sociale vaardigheden, mede dankzij een uitvoerige achtergrond in het onderwijs en de sport.

'Natuurlijk vind ik het jammer om bij mijn tenniscluppie weg te gaan, maar ik wil elke schijn van belangenverstrengeling voorkomen,' zegt hij. Bot steekt niet onder stoelen of onder banken dat hij ook wethouderambities heeft.