Dagelijkse inspectie schoolplein na vondst handgranaat

13 march 2013
Amstelveen

Gisteravond had een bijeenkomst plaats voor ouders, die door zo'n tachtig man werd bezocht. Volgens stichtingbestuurder van de Vrije Parcivalschool, Ruud van Velthoven, kon de onder ouders levende onrust deels worden weggenomen en enige helderheid worden geschept.

Preventief

,,We zijn er allemaal ongelooflijk van geschrokken," zegt Van Velthoven, die een na de bijeenkomst (in samenwerking met politie en gemeente) een beter gevoel had. ,,We delen met alle partijen de schok en de zorgen, want welke gek doet zoiets? We hebben met drie partijen, het schoolbestuur, de politie en de gemeente aan ouders duidelijk kunnen maken wat wél en niet aan de situatie kan worden gedaan."

Preventief

De gemeente, die er alles aan gelegen is het gevoel van veiligheid onder ouders en kinderen te herstellen, zal diverse preventieve maatregelen nemen, zoals extra verlichting, het snoeien van de openbare ruimte en mogelijk de inzet van een camera. Daar wordt hedenmiddag een besluit over genomen.

Alle opties open

Over hoe de handgranaat op het schoolplein terecht is gekomen tast men nog in het duister, maar de politie neemt de zaak hoog op en heeft de zowat elke grasspriet in de omgeving van de school omgedraaid. ,,Alle opties over hoe de granaat daar terecht is gekomen zijn nog open," aldus Van Velthoven.

Onder ouders doen diverse theorieën de ronde, die variëren van een gerichte doelbewuste actie tot aan de mogelijkheid dat een leerling de granaat vanuit huis zou kunnen hebben meegenomen.

Wethouder onderwijs Herbert Raat sprak eerders zijn afschuw uit over de vondst van de granaat: ,,We zijn ontsnapt aan een tragedie."