Wethouder is kritiek zat en vraagt om initiatief

09 january 2013
Amstelveen

,,Speel een rol in onze stad. Samen maken we immers Amstelveen tot wat het is: een heerlijke en veilige gemeente waar het goed leven is voor jong en oud," aldus de liberaal wethouder.

De kritiek op de samenzang, die jongstleden kerstavond 24 december georganiseerd werd door drie horeca-ondernemers, schoot Raat in het verkeerde keelgat. Het evenement zou volgens onder meer enkele briefschrijvers in deze krant het traditionele karakter hebben verloren.

,,Ik ben het niet eens met de kritiek. De drie ondernemers die de handen uit de mouwen steken om dit te organiseren verdienen onze steun en een grote pluim," aldus Raat.

De kritiek werd onder andere in de Brievenbus-rubriek in het Amstelveens Nieuwsblad van deze en vorige week werd geuit: ,,Veel jongeren vonden het prachtig en zo was er voor iedereen iets van zijn of haar gading. Ons gezin had een prachtige avond, net zoals vele andere Amstelveners. De sfeer was goed en er was geen enkele wanklank of andere trammelant. Het kinderkoor van de Voice Factory was fantastisch, wat een jong talent in Amstelveen."

,,In plaats van kritiek te spuien kan het ook anders. Pak de handschoen op, doe mee en organiseer zelf iets. Smaken verschillen, dus er is ruimte voor verschillende initiatieven. Of vraag of het programma volgend jaar aangepast kan worden, zodat u toch 'Gloria in excelcis deo' kan galmen. Ik doe graag mee."

,,Mijn oproep voor 2013 is: neem initiatief! Speel een rol in onze stad."