Wethouder schrikt van inbraakgolf in Westwijk

03 january 2013
Amstelveen

Terwijl de wethouder oud & nieuw zat te vieren werd er bij liefst drie buren ingebroken. ,,Ongelooflijk," zegt Raat. ,,We zijn er flink van geschrokken. Het heeft een grote impact op je veiligheidsgevoel,"zegt hij.

Pas op voor de hond

Op het raam van zijn woning hangt inmiddels een door zijn dochter gemaakte poster met de tekst 'Pas op voor de hond! Hij bijt vreemden'. De wethouder tweette vanmiddag een foto van de poster, vooral ook om Amstelveners te waarschuwen en bewust te maken van het gevaar van een inbraak. ,,Waarschijnlijk is er een bende actief," zegt hij.

Dalende

Burgemeester Jan van Zanen liet gisteravond in zijn nieuwjaarstoespraak nog weten dat het aantal woninginbraken in Amstelveen ,,tegen de landelijke en regionale trend in dalende is". Tot vorig jaar werd er gemiddeld meer dan twee keer per dag ingebroken in Amstelveen, waarop de burgemeester een groot offensief tegen inbrekers ontketende, met een reeks aan maatregelen waaronder extra politie-inzet. Van Zanen: ,,De strijd tegen woninginbraken zet ik in 2013 onverminderd voort. We zijn er nog niet."

In Westwijk wordt momenteel uitvoerig onderzoek gedaan naar de inbraakgolf tijdens oud & nieuw.